Glijdend door de nacht

Een glijmiddel is het basismateriaal van iedereen die een beetje avontuurlijk is op seksueel vlak. Onafhankelijk van het aantal speeltjes, lichaamsdelen of instrumenten dat benut wordt bij nachtelijke acrobatieën, een glijmiddel is steeds een nuttig middel om alles wat vlotter te laten verlopen. Een glijmiddel kan de sensualiteit verhogen en ongemak vermijden en enkel druppels van een glijmiddel van goede kwaliteit aangebracht op het juiste moment, kan de ervaring dat kleine beetje extra geven.

Er is een soort van seks waarbij een glijmiddel een noodzaak is eerder dan een optie. Anale penetratie heeft extra geleiding nodig. De anus wordt immers niet vanzelf vochtig en anale seks heeft iets meer voorbereiding nodig dan andere seksuele variaties. Als je dit soort van exploratie wil beginnen, begin dan bij het kopen van een goed glijmiddel. Er zijn vele glijmiddelen op de markt die speciaal voor deze handeling gemaakt zijn. Let echter goed op: sommige anale glijmiddelen bevatten een stof die de anus gedeeltelijk verdoofd. Die kan je best vermijden, zeker als beginner, je wil weten wanneer het pijnlijk wordt, dat is je lichaam dat je vertelt dat je het wat langzamer aan moet doen. Let ook op met glijmiddelen met een silicone basis wanneer je van plan bent een speeltje te gebruiken. Niet alle speeltjes kan je combineren met dit soort van glijmiddel.  Masseer de anus langs de buitenkant zachtjes, begin met een vinger, probeer niet meteen met een penis of met de grootste dildo. En gebruik altijd speeltjes met een brede basis. Dat voorkomt een trip naar de spoeddienst wanneer je speeltje in  de diepte verdwijnt.

Laat ons tenslotte even een misverstand uit de weg ruimen. In slechte films en porno is het steeds de man die zijn vriendin er probeert van te overtuigen om van achter binnen te glippen. Wat zelden getoond wordt, is dat vele mannen ook graag “ontvanger” zijn. De reden daarvoor is de mannelijke anatomie en het feit dat stimulatie van de prostaat voor vele mannen extra intense orgasmes creëert, maar de belangrijkste reden is het taboe op homoseksualiteit en op het beeld van de man als passieve partner tijdens seks. En alles wat verboden en gênant is, is natuurlijk tegelijkertijd ook extra spannend. Zo werkt de seksuele verbeelding nu eenmaal.