De penisring

Zelden was een woord zo’n passende beschrijving van het voorwerp, een penisring of een cockring is een ring die over een penis geschoven kan worden. Er zijn verschillende redenen waarom mannen hun lid met zo’n instrument tooien. De ring wordt aan de basis van de penis aangebracht en zorgt ervoor dat het bloed trager uit het lid wegvloeit. Dat zorgt ervoor dat de erectie langer duurt en dat de penis bij sommige mannen gevoeliger wordt.

Een penisring kan een steun zijn wanneer de erectie iets minder wil vlotten dan vroeger en het kan ook een aangenaam geschenk zijn voor een partner die een stevigere penetratie verkiest. Maar vele mannen dragen een penisring ook voor hun eigen plezier. Ze genieten van dat visuele extraatje, van de stevigheid en van de verhoogde gevoeligheid.

Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van een penisring voor een langere periode. De meeste experts raden aan om de ring niet langer dan 30 minuten te gebruiken. De penis is immers een complex orgaan en langdurig afsnijden van de bloedtoevoer kan uiteindelijk leiden tot zenuwschade. Gebruik daarom dus zeker een penisring die voor dit doel geproduceerd werd, liefst een met wat elasticiteit en zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Begin niet te experimenteren met andere voorwerpen, of informeer je eerst goed voor je  iets geks doet. Verplegers en verpleegsters op de spoedgevallendienst hebben een heel repertoire aan verhalen over mannen die creatieve dingen met hun penis doen en er ernstige lichamelijke schade aan over houden. Die verhalen zijn enkel grappig wanneer je zelf niet een van de hoofdfiguren bent.

Producenten van seksspeeltjes hebben hun vindingrijkheid ook op dit eenvoudige instrument losgelaten en je kan ringen vinden in allerlei kleuren en designs en uitgerust met extra toeters en bellen. Voor de liefhebbers zijn er penisringen met een vibrator.